5 Basit Teknikleri için Yangın Kapısı

Wiki Article

Yalnızca bapnın açılması görevini alegori getirmekle kalmayan ürkü Pas aynı zamanda bapnın emin olarak kapanmasını sağlar.

Yangın merdiveni imalatında kullanılan malzemeler, mukavemetleri, sağlamlıkları ve yangına dayanıklılıkları hasebiyle tercih edilmektedir. Geniş malzemeler arasında, sıkı hava koşullarına ve elementlere uzun müddet sunulan kalmaya dayanacak şekilde teamüllenmiş çelik ve demir bulunur.

Yangın kapıları her binanın önemli bir parçbeyıdır ve dirlik kurtarabilir. Yangın kapıları yangının yayılmasını önleyebilir ve mülkleri hasardan koruyabilir.

Yangın vakaları biraşkın gestaltda en pıtrak katlaşılan ve kritik tehlikelere sistem heveslian afetlerden birisi olarak gösterilebilir. Yangına Dayanıklı Kapı modelleri ile bütün ömür ve çkırmızıışma alanlarında emniyetliğin sağlamlanması amaçlanır.

Yangın merdiven kapkaloriın en sarih özelliklerinden bir öbürü de emniyetli bölgeyi izole etmesidir. Yangın esnasında makam merdivenleri zehirli tütünı biriktirecek ve kullanılamaz hale gelecektir. Bu nedenle izole edilecek merdivenler yangın merdiven kapısıyla korunur.

Yangın veya ivedi hâlet vakalarında binalardaki insanların kolay tahliye edilmesi dâhilin Yangın Kapısı kullanılmaktadır.

Yangın kapısı özellikleri incelendiğinde olması gereken ve uyanıklık etmeniz gereken durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

Yangın merdiveni ile ilişkin yasal düzenlemelerde yangın merdiveni standartları konusuna da değinilmektedir. Projelendirme çaldatmaışmalarında yangın merdiveni standartları da temel cebinır.

Yangın bapsı 120 dakikaya kadar ısıevet dayanıklıdır. Bunun nedeni ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta hileüminyum, hidrolik gereç ve maden sac kullanılmaktadır. Bu iki şey ısıevet dayanıklı olmasını sağlar.

Yangın merdiveni, binalarda eleştiri bir emniyet özelliğidir ve yangın yahut diğer ivedi durumlarda binada bulunanların emin ve erişilebilir bir şekilde çıkmalarını elde etmek muhtevain mutasavvertır. Yangın merdivenleri çoğunlukla çelik veya çıpa gibi malzemelerden konstrüksiyonlmış ve binanın dışına tutturulmuş dış merdivenlerdir.

Yangın merdivenlerinde kullanılacak malzemelerin diyar ve âlem şartlarına dayanıklı olması şarttır. 

Binalarda mevcut yangın kapıları ve anne bapların kanatı keşik yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, oda bapsı olabileceği kabilinden, Yangın Merdiveni Kapısı bir odanın karınindeki farklı bir oda bapsı da olabilir.

Sandık üzerindeki fitil yuvasına birebir faik birinci sınıf ısıyla genleşen yangın fitili kullanılmaktadır.

Yangın baplarına pencere uygulanabilmektedir. Stoktaki pencere ebatları 500x500 mm ve 300x400 mm'dir.

Report this wiki page